Alles over de nieuwe Samsung Galaxy Note 8

logo Samsung

Foto: Samsung Nederland

Het was vorig jaar het grootste nieuws in de smartphonewereld; de exploderende batterij van de Samsung Galaxy Note 7. De opvolger van dit apparaat is nu officieel aangekondigd. De Note-lijn van Samsung bestaat uit een jaarlijkse versie van een ‘phablet’, wat een mix is tussen een tablet en een telefoon. De Note-telefoons hebben grote schermen en beschikken over de beste specificaties die Samsung in hun apparaten kan plaatsen. Een unieke functie van de Note-telefoons is de stylus, een pennetje dat bijvoorbeeld extra mogelijkheden op het gebied van (aan)tekeningen biedt.

De versie uit 2016, de Note 7, was in tegenstelling tot de andere uitvoeringen uit deze serie een grote deceptie voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. Door het explosiegevaar van de batterij moesten alle apparaten terug geroepen worden. Dit zorgde naast een grote winstdaling voor ernstige imagoschade.

Specificaties en nieuwe functies

Genoeg reden voor Samsung om extra veel aandacht te steken in de Galaxy Note 8. Dit model ligt vanaf 15 september 2017 in de winkels, met een adviesprijs van €999. Een fors bedrag, maar daar krijg je een hoop voor terug.

De Note 8 beschikt over de nieuwste processor van Samsung, de Exynos 8895. Deze processor vind je ook in de andere vlaggenschipmodellen van Samsung, de S8(+). Deze processor moet ervoor zorgen dat de vele pixels van het hoge resolutiescherm en alle andere taken, vloeiend verlopen. Als je de Note 8 voor het eerst opstart gebruik je 2220×1080 pixels, maar dat is niet het volledige potentieel van de telefoon. Het scherm heeft namelijk in totaal de beschikking over 2940×1440 pixels. Om de batterij langer mee te laten gaan is het scherm echter minder scherm ingesteld, maar je moet hele goede ogen hebben om dit verschil op te merken.

Zoals gezegd was de batterij het grote probleem van de vorige versie van de Note. Samsung heeft er nu dan ook voor gekozen om een iets minder grote batterij te plaatsen, deze heeft een capaciteit van 3300mAh. Door de QuickCharge-technologie van Samsung heb je de batterij in een mum van tijd opgeladen. De camera’s van de Note 8 hebben een grote update gehad. Achterop de telefoon vind je een dubbele 12-megapixel camera, en voorop kun je selfies maken van 8 megapixels.

De nieuwste software van de Note 8 beschikt is gebaseerd op de nieuwste Android-versie, 7.1. Er zijn handige nieuwe functies voor de S-pen ingebouwd. Het is nu bijvoorbeeld nog makkelijker om screenshots en andere foto’s te bewerken.