Beste telefoon 2016

Huawei P8Elk jaar worden de EISA Awards uitgereikt. Dat zijn de awards voor o.a. de beste Hi-Fi, camera, auto-elektronica en ook de beste smartphone van het jaar. In augustus 2015 zijn de EISA Awards voor 2015 en 2016 uitgereikt. De winnaar in de categorie smartphone was de Huawei P8.

De Huawei P8 werd door een team van vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit 22 landen in Europa gekozen tot beste smartphone van het jaar 2015 en 2016. Huawei sleepte in 2014 al de EISA Award voor beste smartphone binnen met de Huawei Ascend P7. Dit jaar won deze telefoonfabrikant dus weer de prijs. De Huawei P8 kreeg de prijs vanwege de verbeterde camera ten opzichte van de Huawei Ascend P7 en vanwege de uitstraling van de telefoon zelf. Verder was de jury erg tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding van het toestel. Zij vinden deze prijs-kwaliteitsverhouding zelfs de beste van dit moment.

In de categorie ‘Beste telefoon 2016′ worden ook nog andere prijzen uitgereikt. Zo won de smartphone LG G4 de Europese prijs voor de beste smartphone camera. De camera van de LG G4 legt namelijk op de beste manier kleuren vast, kan snel scherpstellen door de laser-focus van de camera en kunnen er ook in wat donkerdere omgevingen goede foto’s worden gemaakt door de extreem lichtgevoelige lens. Daarnaast maak je minder snel bewogen foto’s door de optische beeldstabilisatie die ervoor zorgt dat lichte bewegingen minder snel de foto’s verpesten. Verder zijn het licht gebogen design en het scherm van het toestel erg opvallend.

Beste Samsung telefoon

Samsung viel dit jaar bij de EISA Awards ook in de prijzen. De Samsung Galaxy S6 Edge werd verkozen tot de beste ‘Advanced Smartphone’. De smartphone won de prijs vanwege het licht gebogen en doorlopende beeldscherm aan de zijkanten van de telefoon. Hierdoor beleef je o.a. video en foto’s nog beter. De jury was erg gecharmeerd van het in hun ogen ‘stijlvolle design’ wat de telefoon ‘uniek’ maakte. De Samsung Galaxy S6 Edge is om die reden de beste Samsung telefoon van het jaar 2015 en 2016.

Beste iPhone

De beste iPhone van het jaar 2016 is de iPhone 6s. Deze smartphone is een van de nieuwste iPhones en scoort hoog in de reviews van critici en gebruikers. Zo is de processor een stuk sneller dan die van zijn voorgangers. Hierdoor laadt de telefoon o.a. apps veel sneller. Volgens Apple is de processor van de iPhone 6s 30% sneller dan die van de iPhone 6. Dit is terug te vinden in de vele reviews: de snelheid van de iPhone 6s wordt bejubeld.

Daarnaast is het werkgeheugen van de iPhone 6s groter dan die van eerdere iPhones, namelijk 2 GB in plaats van 1 GB. Hierdoor kunnen meer apps tegelijkertijd op de achtergrond draaien, wat ervoor zorgt dat je de apps sneller kunt gebruiken.

In 2016 worden opnieuw de EISA awards uitgereikt. Zodra er meer bekend is over de prijswinnaars, vind je dat hier terug op deze website.

Vergelijk de beste telefoons van 2016