Reclame op Lock screen afgeschaft door Google Play store

lock screen google play storeNa het downloaden van een (nieuwe) app verschijnt er plotseling reclame op de Lock screen van je Android toestel. Misschien herken je het wel. Veel Android gebruikers hebben hier al een lange tijd last van. Google gaat daar vanaf nu iets aan doen.

Lock screen

De kans dat je wel eens een reclame op je Lock screen krijgt te zien door een nieuwe gedownloade app is zeer groot. In plaats van dat je de telefoon te ontgrendelen, klik je per ongeluk op de weergegeven advertentie. Deze advertentie komt dan van die app af, maar de pop-up gaat over heel iets anders. Als er op de advertentie geklikt wordt, ga je met het ontgrendelen van je apparaat meteen naar de site of app toe waar de advertentie over gaat, ook al was dat waarschijnlijk niet je bedoeling.

Controle Google Play

Google vindt nu ook dat de Lock screen niet gebruikt mag worden voor commerciƫle doeleinde. Op 30 november heeft Google alle app ontwikkelaars een mail gestuurd met de regel dat dit soort reclame verboden gaat worden. Hiervoor hebben ze 30 dagen de tijd om het aan te passen. Daarom wordt vanaf nu zowel alle oude apps als alle nieuwe apps gecontroleerd en vraagt Google ook aan alle app gebruikers om mee te helpen, om zo alle apps, welke zich niet aan de nieuwe regel houden aan te pakken door als gevolg de app te verwijderen en zo de veelvoorkomende klacht op te gaan lossen.