Top 5 smartphone trends 2019

top-5-smartphone-trends-2019Het jaar 2018 was weer een prachtig jaar voor de smartphonemarkt. Er zijn veel smartphones, trends en technologieën voorbij gekomen. Nu dat 2018 voorbij is en 2019 net is begonnen, is het een mooie kans om te voorspellen wat ons in 2019 allemaal te wachten staat. Dat ze duurder worden is zo goed als een feit, maar wat zijn de trends waar je naar uit kunt kijken…

1. Beveiliging

De beveiliging van je toestel is heel belangrijk, daarom ligt het voor de hand dat telefoonfabrikanten ook in 2019 geavanceerde beveiliging features zullen toepassen bij hun nieuwste toestellen. Tegenwoordig is het inloggen met een gezicht scan of vingerafdruk vrij veel voorkomend, maar ook hier zijn nog flinke stappen in te maken. Het blijkt namelijk dat in verschillende toestellen de gezicht scan simpelweg te omzeilen is door middel van een profielfoto, hier willen telefoon fabrikanten vanaf. En het antwoord ligt in een 3D-gezichtsherkenning, de iPhone X introduceerde in 2017 deze beveiliging methode al, maar op dit moment zijn meer telefoon fabrikanten van plan om deze methode in zee te gaan.

Hiernaast gaan ze door de groeiende vraag naar een groter beeldscherm steeds vaker de vingerscan verwerken onder het beeldscherm, dit maakt veel ruimte vrij voor een groter beeldscherm.

2. Vouwbare telefoons

Afgelopen jaar werd er ook al veel over gesproken maar in 2019 lijkt het dan echt eindelijk werkelijkheid te worden, vouwbare telefoons! De grote merken zijn al een tijdje bezig met het ontwikkelen en op de markt brengen van vouwbare telefoons, echter is er nog veel onduidelijkheid over. De vraag is dan ook of het daadwerkelijk een vouwbare telefoon is of dat het meer weg heeft van een tablet, een ding is zeker en dat is dat het voorzien zal zijn van de laatste techniek.

3. Camera’s

In 2018 werden de smartphones camera’s al veel besproken en in 2019 zal dat zeker weer boven water komen. Meerdere grote smartphone fabrikanten schijnen aankomend jaar smartphones met drievoudige camera’s uit de brengen. Ook de smartphones uit het middensegment blijken veel vaker te beschikken over goede camera’s, natuurlijk zijn deze niet zo goed als de camera’s van de grote merken zoals: Apple, Samsung en Huawei maar deze zijn aanzienlijk beter voor je portemonnee.

4. 5G telefoons

Vanaf aankomend jaar zullen de eerste telefoons die beschikken over 5G hun entree maken op de markt. Grote telefoon fabrikanten strijden op dit moment met elkaar om de eerste te zijn die een 5G telefoon uit brengt. Echter heeft de gemiddelde smartphone gebruiken en dus ook wij Nederlanders hier niks aan. Naast Amerika en Zuid-Korea heeft geen enkele land al een landelijk beschikbaar 5G netwerk en dus zal je hier dan ook niks aan hebben mocht je een 5G telefoon tot je beschikking hebben. Mocht je wel een 5G netwerk tot je beschikking hebben dan zal je merken dat de download snelheid dit jaar flink zal stijgen.

5. Het toestel

Naast alle revolutionaire innovaties zoals de 5G-ondersteuning en de opvouwbare smartphones, gaan de toestellen zelf er natuurlijk ook op vooruit. Telefoons worden zoals elk jaar sneller, dit is ook het geval in 2019. De toestellen die dit jaar uitgebracht zullen worden zullen beschikken over meer werkgeheugen, krachtigere chips en meer opslag. Er word zelfs verwacht dat de minimale opslag voor een nieuw toestel 128GB zal zijn. Hiernaast word er nog verwacht dat de toestel een groter beeldscherm en dunnere randen zullen hebben. Hoe ze het doen ze het, maar er is dus genoeg om naar uit te kijken in 2019.